De proef met de bus voor bewoners van het AZC in Ter Apel stopt. Vanaf maandag wordt de reguliere bushalte bij het AZC weer in gebruik genomen en bij de start van de nieuwe busconcessie rijdt ook de speciale asielbus niet meer.

De proef loopt sinds half mei. In augustus werd de proef verlengd. Drenthe Tours reed met een bus non-stop tussen het AZC in Ter Apel en het station in Emmen. De bewoners van het AZC konden op de locatie in Ter Apel een buskaartje kopen. Vanaf maandag stopt de asielbus bij de reguliere bushalte en niet meer voor de deur van het AZC.

In de reguliere buslijn 73 was een reeks incidenten met asielzoekers, voornamelijk uit veilige landen. Zij wilden niet betalen voor een kaartje en veroorzaakten overlast in de bus. De proef wordt nu gestopt omdat er camera’s bij de bushalte in Ter Apel en in alle nieuwe en omgebouwde bussen komen. Ook kan er vanaf half december alleen nog met de pinpas een los kaartje in de bus worden gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *