De dienstregeling van de pendelbus voor asielzoekers tussen Emmen en Ter Apel wordt per direct opgehoogd. Aanleiding zijn drie incidenten afgelopen maandag in buslijn 73.

Op die lijn gaat het vaker mis, vaak met asielzoekers die in Ter Apel verblijven. Doordat de landelijke overheid sinds dit jaar minder subsidie beschikbaar stelt, is de pendelbus minder gaan rijden. Sindsdien gaat het vaker weer mis.

Gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk (Groningen) en Cees Bijl (Drenthe) vinden dat de veiligheid voorop moet staan. Zij geven daarom persoonlijk opdracht om de pendeldienst weer uit te breiden en staan met beide provincies ten minste tot september garant voor de extra kosten.

Daarnaast willen zij de komende tijd de gesprekken met de betrokken partijen intensiveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *