Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

Een buschauffeur heeft maandag tijdens zijn dienst op lijn 73 de politie in moeten schakelen. Aanleiding was een conflict over de mondkapjesplicht en het inchecken.

Dat meldt RTV Noord. Op het station in Emmen ging het mis. Daar stond onder meer een groep asielzoekers te wachten op de bus naar Ter Apel. Een aantal van hen stapte zonder mondkapje de bus in. Toen de chauffeur daar iets van zei, trokken ze zich hier niets van aan. Toezichthouders werden erbij gehaald. Toen zij kwamen ging een passagier, die geen mondkapje droeg en daarop werd aangesproken, met hen op de vuist.

Daarop besloot de chauffeur op de noodknop te drukken, waarna de politie werd opgeroepen. De vechtpartij ging ondertussen door bij de deuren, vlak naast de chauffeur.

Vakbond FNV geeft bij RTV Noord aan dat het aantal incidenten op buslijnen 72 en 73 sinds de inkrimping van de speciale pendeldienst voor asielzoekers weer is gestegen. Voor de betreffende buschauffeur ging het overigens om het derde incident in drie maanden tijd tussen Emmen en Ter Apel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *