Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

Vervoersbedrijf Qbuzz gaat zaterdag aangifte bij de politie doen naar aanleiding van het incident bij de asielbus op het station van Emmen donderdagavond. Daarbij raakte de chauffeur van de bus gewond.

Woordvoerder Michel van der Mark spreekt bij RTV Drenthe claims van vakbond FNV van vrijdag tegen. De vakbond claimde dat de chauffeur ‘door wel 30 man uit de bus gesleurd was”, maar volgens Van der Mark is dat niet het geval en heeft de chauffeur ook niet met de vakbond gesproken.

De chauffeur heeft bij Qbuzz aangegeven dat hij een BOA wilde helpen die bij de bus aan de kant werd geduwd. Toen werd hij onderuit getrokken en ontstond er duw-en-trekwerk bij de bus, zoals de politie het vrijdag al noemde.

De chauffeur is onder politiebegeleiding met de groep naar Ter Apel gereden en heeft daarna zijn dienst eerder dan gepland beëindigd. Overigens gaat het om een chauffeur en bus van Drenthe Tours. Dit bedrijf rijdt de pendelbus in opdracht van het ministerie, maar Qbuzz verzorgt de communicatie rond de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *