Woensdag rijdt de pendelbus tussen het AZC Ter Apel en het station in Emmen voor het eerst. De bus gaat ieder uur rijden, zeven dagen per week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Vanaf woensdag rijdt de bus bij wijze van proef drie maanden, naar aanleiding van de overlast die voornamelijk door asielzoekers uit veilige landen werd veroorzaakt op lijn 73. Die lijn gaat tijdens de proef het asielzoekerscentrum overslaan.

Door een aangenomen motie in de Tweede Kamer wordt de bus niet gratis. Een retourticket tussen Ter Apel en Emmen gaat zeven euro kosten. Dat zou eerst vijf euro zijn, maar daarover ontstond publieke consternatie. Vijf euro voor een retourticket is namelijk flink goedkoper dan het reguliere tarief voor de gewone bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *