De asielbus tussen Ter Apel en Emmen blijft voorlopig de hele dag rijden. Ook komt er extra toezicht bij de bushaltes in Ter Apel. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in een brief aan buschauffeurs van Qbuzz. RTV Noord heeft de hand op die brief weten te leggen.

De bus blijft in ieder geval de rest van dit jaar de hele dag rijden. Daarmee hoeven de bewoners van het AZC in Ter Apel geen gebruik te maken van de reguliere buslijnen. Op die lijnen is veel overlast, voornamelijk door asielzoekers uit veilige landen.

De extra kosten voor het vervoer worden betaald door de provincie Drenthe. De provincie betaalt al een tijdje om de bus in te zetten en blijft dit dus voorlopig doen.

De buschauffeurs worden betrokken bij het bedenken van een definitieve oplossing, belooft de staatssecretaris. De gesprekken met alle betrokken partijen worden binnenkort weer opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *