Hij had vorige maand al moeten stoppen, maar de pendeldienst voor asielzoekers tussen Ter Apel en Emmen blijft de komende tijd nog rijden. De datum waarop de partijen een beslissing wilden nemen was woensdag, maar dat wordt niet gehaald.

Het doel is om de reguliere buslijn 73 weer bij het AZC te laten stoppen. Dat gebeurt sinds vorig jaar mei niet meer door incidenten met AZC-bewoners in de buslijn. Qbuzz durft het weer aan omdat alle bussen inmiddels zijn voorzien van cameratoezicht.

In december ontstond er onrust over de resultaten van de proef. Deze moeten nog geëvalueerd worden. Dat duurt dus langer dan verwacht.

De oranje bus van Drenthe Tours blijft daarom vooralsnog pendelen tussen het AZC in Ter Apel en station in Emmen. Wanneer er een definitief besluit over de situatie wordt genomen is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *