Bewoners van Annen zijn niet blij met de komst van een laadpaal voor elektrische bussen voor hun deur. Ze hebben bezwaar ingediend bij de gemeente Aa & Hunze tegen de plannen.

De buurtbewoners vinden dat de bestemde grond van archeologische waarde is en dat bestemmings- en omgevingsplan niet toestaan dat er een laadpaal wordt geplaatst.

Die grond is een terrein van garagebedrijf Stadman aan de Anloërweg. Hier moet een keerlus komen als eindpunt van lijn 5, waar de elektrische voertuigen kunnen gaan bijladen. De omwonenden denken dat daar de hele dag bussen zullen staan op te laden en vrezen voor een ‘busstation’ voor hun deur, zeggen zij tegen RTV Drenthe.

Michel van der Mark van Qbuzz zegt tegen die omroep dat dit zeker niet het geval zal zijn. “De elektrische bussen van Qlink lijn 5 moeten bijladen om weer in Groningen te komen. Zolang er geen laadplek is, kunnen we niet elektrisch rijden naar Groningen en rijden we met dieselbussen”, aldus hem.

Volgende week staan de buurtbewoners, gemeente en Qbuzz voor de rechter over de kwestie. De elektrische bussen bedoeld voor lijn 5 staan voorlopig niet stil, zij worden ingezet op de lijnen 3 en 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *