Sinds het begin van de werkzaamheden aan het Julianaplein kunnen de bussen van vervoersmaatschappij Arriva niet meer langs de Brailleweg en het Hoornsediep Oostzijde. Daarom heeft Arriva in samenwerking met het OV-bureau Groningen Drenthe en Rijkswaterstaat een nieuwe Stadstaxi ontwikkeld tussen halte Hoornsediep/Maaslaan en het Centraal Station.

De Stadstaxi rijdt op maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 20:30 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10:30 uur en 17:30 uur en biedt vervangend vervoer voor onder andere de lijnen 1 en 52 die sinds de werkzaamheden over de Hereweg rijden. Reizigers kunnen binnen deze tijden ieder uur vervoerd worden tussen het Hoornsediep en het Centraal Station. Vertrek is tussen xx:20 en xx:35 bij halte Hoornsediep/Maaslaan en vertrek vanaf het Centraal Station (perron V) is tussen xx:22 en xx:32.

De Stadstaxi kan besproken worden door uiterlijk een half uur voor de gewenste vertrektijd te bellen met Arriva Stadstaxi op het telefoonnummer 0800-1216 (gratis). De Stadstaxi haalt de reiziger(s) maximaal vijf minuten eerder of later dan de besproken vertrektijd op. De reguliere vervoersbewijzen (Eurokaartje, strippenkaart, abonnement en Studenten-OV-kaart) zijn in de Stadstaxi geldig en de losse buskaartjes kunnen ook gewoon in de Stadstaxi verkregen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *