Qbuzz mag verder met de aanleg van een laadstation voor elektrische bussen op het eindpunt van lijn 5 in Annen. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die omwonenden hadden aangespannen tegen de gemeente Aa & Hunze.

Het laadpunt is nodig om de dienstregeling met elektrische bussen uit te kunnen voeren. Na een rit kunnen de bussen opladen in Annen voor ze terugkeren richting Meerstad en Harkstede. De buurtbewoners vrezen licht- en geluidsoverlast.

De rechter ging niet mee met de lichtoverlast omdat het laadpunt op het terrein van garagebedrijf Stadman komt te liggen. Dat is iets verder van de huizen dan het huidige eindpunt voor dieselbussen langs de doorgaande weg. De bewoners vinden ook dat het transformatorhuis voor de twee laadpalen het zicht op het fietspad ontneemt. De rechter vindt de voorgestelde omlegging van het fietspad afdoende.

Uiteindelijk wil Qbuzz een definitief eindpunt bij de afrit van de N34. Daarvoor is het wachten op de verdubbeling van de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *