Het Meldpunt Dienstregeling van deze site heeft veelal positieve reacties opgeleverd. Reizigers konden reageren in de eerste twee weken van de nieuwe dienstregeling.

Kwesties die genoemd werden waren onder andere het stille geluid van de elektrische bussen en het comfort van de nieuwe Qliners.

Enkele negatieve geluiden waren er ook te horen. Zo kwam er een klacht binnen over de reismogelijkheden voor studenten vanuit Roden richting de Zernike Campus. Een ander punt dat genoemd werd was de situatie rond de nog niet geplaatste bushaltes in de Delfzijlster wijk Tuikwerd. Daar reed Q-link 6 al wel langs maar werd nog niet gestopt omdat de gemeente de haltes nog niet had aangelegd.

Voor Tuikwerd is er goed nieuws. “Voor drie haltes zijn de haltes inmiddels gereed, ze zijn woensdag in gebruik genomen”, zegt Qbuzz-woordvoerster Bonnie Wiersma. Dit betreft de nieuwe haltes Eemsweg, Botterlaan en Eilandzicht. “De andere twee haltes zijn per 2 februari gereed.”

Geluiden kwamen er ook uit de omgeving van Froombosch over lijn 178. Deze zou regelmatig vertraging hebben of zelfs uitvallen. Volgens Wiersma wordt de lijn nauwlettend in de gaten gehouden door Qbuzz. ” We houden, samen met het OV-bureau, de situatie op lijn 178 scherp in de gaten zodat we een oorzaak kunnen achterhalen.”

Het OV-bureau, dat de dienstregeling bepaalt, laat weten dat er geen gekke dingen zijn gezien op deze lijn. “Uit de systemen blijkt niet dat er veel vertraging is op lijn 178 en/of dat ritten Froombosch hebben overgeslagen”, zegt Jorne Bonte. Hij is binnen het bureau verantwoordelijk voor de dienstregeling. “Wel valt op dat in de eerste week van de nieuwe dienstregeling vertragingen zijn opgetreden op lijn 178. Als er veel vertraging is kan ook de indruk ontstaan dat een bus niet komt opdagen.” Volgens Bonte wordt de lijn niet meer in de gaten gehouden dan andere lijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *