Sinds een maand wordt er in Groningen en Drenthe busvervoer onder de nieuwe concessie gereden. Een deel van de oude bussen rijdt, al dan niet gerenoveerd nog rond, maar wat gebeurt er met al deze oude bussen?

Een deel van de bussen blijft en is dus gerenoveerd. Deze bussen rijden inmiddels in hun nieuwe uiterlijk bij Qbuzz. Veel Q-link-bussen zijn nog niet geleverd. In afwachting hiervan rijden veel oude Q-link-bussen nog rond. De blauwe bussen die nog rijden gaan daarna naar Utrecht om daar voor Qbuzz de dienst te gaan verzorgen op het nieuwe U-link. Op dat netwrk worden nu veel oude bussen uit Groningen en Drenthe tijdelijk ingezet. Ook rond Dordrecht rijden er oude rood-grijze bussen.

Het overgrote deel hiervan staat echter sinds 16 december werkloos aan de kant. Deze bussen gaan een toekomst tegemoet bij een andere eigenaar. Een grote groep bussen is daarom naar de firma Womy in Moerdijk gebracht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands bussen.

Vlogger Juliën reisde mee met zo’n transport en bracht dit in beeld. Zijn bus ging van Groningen naar Womy om volgens Juliën uiteindelijk in Marokko terecht te komen voor zijn nieuwe leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *