De aanpassingen in de busdienstregeling door de coronacrisis zijn voor Qbuzz de reden om opniuew een aantal oude bussen terug in dienst te nemen. Het gaat om vier exemplaren.

Het gaat om gelede Mercedes-Benz Citaro’s die tot eind vorig jaar op de paarse Q-link-lijnen reden. Deze bussen gingen niet mee naar de huidige busconcessie omdat ze niet aan de nieuwe eisen van het OV-bureau voldoen.

Maandag werd de dienstregeling na de zomervakantie opgestart met een flink aantal wijzigingen. Qbuzz rijdt een basisdienstregeling en kan waar nodig extra bussen aan de dienstregeling toevoegen. Daarbij is een flink aantal lijnen met grotere bussen gaan rijden. Dit zorgt ervoor dat er meer gelede bussen nodig zijn dan Qbuzz in binnen haar vaste wagenpark heeft rijden.

Een aantal Q-link-bussen rijden voorlopig op streekdiensten vanuit Drentse Qbuzz-locatie en de vier oude bussen worden ook ingezet op diverse streeklijnen. De inzet op de Q-link-buslijnen komt door de wijzigingen niet in gevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *