Machinisten en conducteurs van de NS gaan op 28 mei staken. Ze vragen aandacht voor hun pensioen.

Het personeel heeft te maken met een toename van werkdruk en agressie en wil naar eigen zeggen gezond de pensioenleeftijd halen.

De vakbonden zetten zich in voor het bevriezen van de pensioenleeftijd, het schrappen van de ‘boete’ op eerder met pensioen gaan, indexatie voor iedere generatie en een pensioen voor iedereen, ook voor personeel met een onzeker contract en zelfstandigen.

Er worden vier regionale actiebijeenkomsten georganiseerd, waaronder in Groningen. In de drie grote steden wordt ook in het busvervoer gestaakt. Mogelijk sluit het personeel in het streekvervoer ook aan. Uiterlijk op 15 mei wordt hierover een besluit genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *