In de plannen van het OV-bureau voor de nieuwe dienstregeling in 2020 is onder andere ruimte voor een Qliner tussen Assen en Veendam en twee buslijnen naar de Eemshaven.

Het OV-bureau heeft de conceptdienstregeling voor 2020 naar de provincies en de gemeente Groningen gestuurd. Zij moeten als aandeelhouders in het OV-bureau akkoord gaan met de plannen.

Lijn 110 wordt Qliner 310 en blijft rijden tussen Assen en Veendam. Naar de Eemshaven gaan buslijnen 41 (Appingedam РEemshaven РUithuizen) en 160 (sneldienst tussen Groningen en de Eemshaven) rijden. Het is voor het eerst dat er regulier lijnbusvervoer naar de haven zal rijden. Tot op heden reist eelt personeel met de auto naar de haven, of wordt er privé-busvervoer opgezet. De Rijksuniversiteit Groningen is een van de partijen die dit nu doet.

Door het ingaan van de nieuwe concessie gaan alle Qliners 100 kilometer per uur rijden. Daarbij gaan er meer dubbeldekkers rijden, op de lijnen 300 en 312.

In Drenthe is een grote wijziging rond Diever en Dieverbrug. Lijn 20 wordt gesplitst. Onder nummer 20 wordt gereden tussen Assen en Steenwijk, tussen Beilen en Meppel komt een nieuwe lijn 28. In Dieverbrug wordt op elkaar aangesloten, en Wijster krijgt haar bus weer terug.

Alle belangrijke voorgestelde wijzigingen zijn hier terug te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *