In het weekend van 11 en 12 maart en van 16 tot en met 30 april rijden er geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen en in het weekend in maart ook niet tussen Groningen en Veendam en Weener. Er worden grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor ter voorbereiding op de herinrichting van het Hoofdstation in Groningen en verbouw- en sloopwerkzaamheden rond het station in Assen.

Er rijden bussen op de buiten dienst genomen trajecten. Om deze bussen te ontlasten wordt er tijdens de stremmingen een speciale Qliner 310 door Qbuzz en het OV-bureau ingesteld tussen Winschoten en Hoogeveen, via Veendam en Gieten.

Deze bus rijdt ieder uur en doet ongeveer anderhalf uur over de totale rit tussen Winschoten en Hoogeveen. Dit is sneller dan het treinvervangende vervoer van NS en Arriva.

Tussen Groningen en Hoogeveen rijden de treinen op alle genoemde tijdstippen niet, de stremming voor de treinen richting Veendam en Weener geldt alleen in het weekend van 11 en 12 maart, als alles volgens planning verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *