De ongeveer 45 Emmer buschauffeurs die vorige week maandag staakten, worden door hun werkgever Qbuzz gekort op hun salaris, zo laat de vervoerder weten.

De chauffeurs kozen voor een wilde staking omdat zij het niet eens zijn met de plannen die het OV-bureau en Qbuzz zouden hebben voor de nieuwe dienstregeling. Daarin zou onder meer de helft van stadslijn 1 door Emmerhout worden wegbezuinigd. De chauffeurs vrezen dat dit banen kost.

Qbuzz benadrukt dat de vakbonden en vervoerder niet op de hoogte waren van de staking en reizigers flink gedupeerd raakten. Daarom neemt Qbuzz de maatregel. Vakbond FNV is niet blij met de keuze van Qbuzz. De bond vindt dat Qbuzz op deze manier het vertrouwen van de chauffeurs alleen nog maar meer schaadt en heeft de vervoerder een brief gestuurd.

De vakbond benadrukt dat Qbuzz wel het recht heeft om op salaris te korten. Volgens de FNV zou Qbuzz ook nog met enkele chauffeurs een gesprek hebben. De vakbond denkt dat Qbuzz naar zondebokken zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *