Als het aan de Buurtvereniging Noorderplantsoen ligt komen er uiterlijk in 2024 zonnepanelen op het dak van de perronoverkappingen op het Noorderstation in Groningen.

De vereniging wil de Noorderplantsoenbuurt dan energieneutraal hebben. Zonnepanelen zijn daar een mooi middel voor, maar lang niet alle woningen in de wijk zijn geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.

In een zoektocht naar geschikte daken kwam het Noorderstation in beeld. Volgens de buurtvereniging is stationseigenaar ProRail erg enthousiast. Naast ProRail is ook lokale energiecoöperatie Grunneger Power betrokken bij de plannen.

In de plannen die er nu liggen zou een deel van de opgewekte energie op het station gebruikt worden door ProRail en de rest door de buurt. Buurtbewoners kunnen dan investeren in een zonnepaneel op het stationsdak.

[mappress mapid=”118″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *