Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Stakende buschauffeurs van Qbuzz zullen donderdag niet worden ontvangen op het OV-bureau in Assen. Vakbond FNV wil in gesprek met het bureau, dat de opdrachtgever is van het busvervoer in Groningen en Drenthe, maar het bureau vindt zichzelf geen partij in de staking.

Buschauffeurs aangesloten bij de FNV gaan in het hele land vanaf woensdag drie dagen staken om aandacht te vragen voor een betere CAO, met onder meer een hoger loonbod en een lagere werkdruk. Die werkdruk komt volgens de chauffeurs door te krappe roosters. Ze gaan volgens FNV op meerdere plekken in het land in gesprek met opdrachtgevers, aangezien die over het aanbod gaan. Volgens de vakbond zijn de chauffeurs in de rest van het land gewoon welkom, maar niet bij het OV-bureau.

OV-bureau-directrice Rosalinde Hoorweg zegt tegen de Groninger lokale omroep OOG dat het bureau geen partij in de staking is. “Dat is een aangelegenheid tussen de werkgever en de werknemer.”

Ondertussen zegt de FNV dat het OV-bureau de chauffeurs pas wil ontvangen na het afblazen van de staking. “Daar zijn onze leden echt verbolgen over”, zegt vakbondsman Edwin Kuiper. “Het is een minachting naar de chauffeurs die snakken naar verlichting van hun werk door personeelstekorten en hoge werkdruk.”

De FNV roept haar chauffeurs op om donderdag gewoon te verzamelen bij het OV-bureau in Assen en nodigt gedeputeerden en statenleden op ook te komen om te luisteren naar de zorgen van de chauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *