Er zullen tijdens de driedaagse staking van personeel in het streekvervoer aangesloten bij vakbond FNV waarschijnlijk in heel Nederland geen Arriva-bussen rijden. De verkeersleiders hebben aangegeven ook te zullen staken.

Op de verkeersleiding wordt de dienstregeling bewaakt en worden problemen en andere onvoorziene zaken opgelost. Zonder verkeersleiding rijden de bussen van Arriva niet. Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer zegt: “Het is voor het eerst dat de verkeersleiders staken. Dat zegt heel veel over de problemen en de werkdruk. Die is net als bij de buschauffeurs, torenhoog.”

Het betekent naar alle waarschijnlijkheid ook dat de Arriva-lijnen tot in Groningen en Drenthe (de Qliners in Groningen en enkele streeklijnen in Drenthe) helemaal niet zullen rijden. Hoe de situatie zich uit zal vouwen is dinsdagavond nog onduidelijk, Arriva zelf geeft op haar website aan zoveel mogelijk te zullen rijden.

De treinen van Arriva rijden wel, de machinisten in het noorden vallen onder een andere CAO dan hun collega’s op de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *