Foto: Arriva

De leden van de drie vakbonden rond de CAO Multimodaal gaan volgende week al staken om aandacht te vragen voor een betere CAO. Vanaf donderdag zullen de betreffende medewerkers het werk in estafettevorm neerleggen.

Dat betekent voor het noorden dat er geen of minder treinen van Arriva zullen rijden op de actiedagen. Op donderdag rijden er geen treinen in Friesland, op vrijdag niet in Groningen. De medewerkers hopen met hun actie een beter CAO-bod van de vervoerders te krijgen. Nu ligt dat bod volgens de bonden op een eenjarige CAO met een loonsverhoging van vijf procent.

Op beide dagen zal de actie gevolgen hebben in beide provincies, omdat medewerkers uit beide provincies op de hele Noordelijke Nevenlijnen rijden. De grootste effecten voor de provincie Groningen worden ondanks dat toch op de vrijdag verwacht.

Na het weekend gaat de staking op maandag dan verder op de verbinding tussen Emmen en Zwolle, ook van Arriva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *