Ook Arriva-machinisten gaan staken/ 1 minuut leestijd

Niet alleen de buschauffeurs gaan maandag en dinsdag staken. Ook de treinmachinisten van Arriva staken beide dagen. Dat betekent dat al het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe op beide dagen plat komt te liggen.

Vakbond VVMC van de machinisten gaat in samenwerking met CNV en FNV staken omdat ook in de CAO Multimodaal nog geen bevredigend resultaat van de werkgevers (naast Arriva ook collega-regionale vervoerder Keolis) is ontvangen.

Arriva zegt nog niet te willen bevestigen dat er wordt gestaakt. Morgen vindt er eerst een overleg plaats, waar in kaart wordt gebracht welke gevolgen een staking heeft.

De spoorstaking is niet dezelfde staking als die van de buschauffeurs. De machinisten hebben een andere CAO. Beide stakingen zijn toevallig op dezelfde dag gepland. De treinen van de NS rijden wel, dat personeel heeft een andere CAO, waarvan de regionale spoormedewerkers hopen dat die van hen daar meer op gaat lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *