Arriva en Keolis zijn er met de vakbonden uitgekomen over een nieuwe CAO Multimodaal voor hun spoorwegpersoneel.

De werknemers hebben een leuk extraatje tegoed, want ze krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 2 procent, ingaande per 1 januari jongstleden. Per 1 april jongstleden komt daar nog eens weer een loonsverhoging van 1 procent bovenop.

De machinisten krijgen ook een toeslag. Die loopt op van 3 euro per dienst in 2018, via 6 euro in 2019 tot 9 euro in 2020. Bij twintig diensten in de maand gaat het om 180 euro aan extra inkomen. Ook zijn er tegemoetkomingen voor 55-plussers.

Vorige week werd er nog door de VVMC gedreigd met nieuwe stakingen, maar de vervoerders gaven toen al aan wer in gesprek te willen met de bonden. De stakingen werden toen afgeblazen. De dreiging in het openbaar vervoer is nog niet helemaal voorbij, want de buschauffeurs in de CAO Streekvervoer zijn nog wel in onderhandeling over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Dit weekend beginnen de bonden daar met estafettestakingen, maar die treffen nu nog niet onze provincies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *