Foto: NS

Het personeel van de NS kan rekenen op een gemiddelde loonsverhoging van 6,6 procent. Dat is de uitkomst van geslaagde CAO-onderhandelingen tussen de NS en de vakbonden.

In de nieuwe CAO, welke met terugwerkende kracht gaat gelden vanaf 1 januari 2024, zijn verder afspraken gemaakt over de classificering van zware beroepen, werken in de nacht en reiskosten. Verder is de werkgelegenheidsgarantie verlengd tot begin 2028, zijn er afspraken over werken in de nacht voor oudere werknemers en krijgen uitzendkrachten bij de NS na anderhalf jaar werken nu een vast contract aangeboden.

Dat de gemiddelde loonsverhoging op 6,6 procent uitkomt, komt doordat afspraken zijn gemaakt over een loonsverhoging van vier procent, met een bodem van 240 euro bruto. Dat betekent dat medewerkers in lagere loonschalen toch kunnen rekenen op de 240 euro bruto extra in de maand. De nieuwe CAO geldt tot 1 maart volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *