Op Goede Vrijdag vindt traditioneel de Bloemenjaarmarkt in de binnenstad van Groningen plaats. Hiervoor worden extra bussen ingezet.

Dat gebeurt dit jaar op Q-link 5 op het traject tussen P+R Haren en P+R Meerstad. Hier rijden vier extra ritten per uur tussen 9:00 en 18:00 uur. Daarnaast worden op P+R Kardinge extra bussen achter de hand gehouden voor eventuele drukte.

De speciale lijn 22 rijdt, in tegenstelling tot eerdere jaren, dit jaar niet. Bezoekers van de Bloemenjaarmarkt worden daarom vooral verwezen naar de P+R’s Hoogkerk, Haren, Meerstad en Kardinge, om vanaf daar met de reguliere lijnen en extra ritten vanuit Meerstad en Haren dus verder te reizen. Verder moeten automobilisten rekening houden met Operatie Ring Zuid en de afsluitingen die daarbij horen.

Qbuzz roept bezoekers van de Bloemenjaarmarkt die gebruik willen maken van een P+R-kaartje op deze alvast te online te kopen op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *