Op Goede Vrijdag, dit jaar 19 april, is de binnenstad van Groningen traditioneel het decor van bloemen en veel Duitse toeristen. De Bloemenjaarmarkt vindt ieder jaar op Goede Vrijdag plaats.

Er worden jaarlijks veel extra bussen voor het grote aantal bezoekers ingezet. Dit jaar rijden Q-link 4 en 5 extra, respectievelijk op de trajecten P+R Hoogkerk – Grote Markt – P+R Kardinge en Hoofdstation – Zuiderdiep – P+R Meerstad (vanaf P+R Meerstad niet via de Grote Markt wegens werkzaamheden). De extra ritten zorgen ervoor dat op deze trajecten tussen 9:00 en 18:00 uur ieder kwartier een bus rijdt.

Op industrieterrein Driebond is extra parkeerruimte beschikbaar. Daar rijdt de speciale lijn 22 naar toe (roze lijnkleur met groene cijfers). Deze lijn rijdt vanaf P+R Euroborg/P3, via de extra parkeerterreinen naar de Grote Markt. Borden wijzen autoverkeer bij het binnenrijden van Groningen op de parkeerplaatsen voor de Bloemenjaarmarkt.

In de Q-link-bus en bij de kaartautomaten op de P+R’s kan een kaartje alleen worden afgerekend met pin. In lijn 22 kan alleen contant worden betaald. Op de genoemde P+R-terreinen zijn ook kaartverkopers aanwezig.

De extra ritten van Q-link 4 en 5 zijn beschikbaar in de reisplanner van Qbuzz. Lijn 22 heeft geen vaste dienstregeling, maar rijdt tussen 9:00 en 20:00 uur wanneer nodig, waarschijnlijk ongeveer eens per 5 à 10 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *