Op Goede Vrijdag, dit jaar op 2 april, vindt traditiegetrouw de drukbezochte Bloemenjaarmarkt in het centrum van Groningen plaats. Dit is jaarlijks een druk bezocht evenement met bezoekers uit heel Nederland en zelfs het buitenland. Qbuzz zet extra bussen in tussen de parkeerplaatsen aan de rand van de stad en het centrum.

Naast de reguliere buslijnen, zullen er elke vijf minuten extra bussen rijden vanaf de Grote Markt naar de parkeerplaatsen Euroborg/P3, Bastion Hotel, Haren/A28 en Kardinge. Vanzelfsprekend rijden de reguliere lijnen ook van de parkeerplaatsen naar het stadscentrum. Hieronder een overzicht van parkeerplaatsen en reguliere buslijnen die op 2 april daar rijden.

P+R Hoogkerk Zuid: lijn 4
P+R Peizerweg: lijn 4
P+R Zernike: lijnen 11 en 15
P+R Haren/A28: lijn 22
P+R Euroborg/P3: lijn 22
P+R Kardinge: lijnen 3 en 6

Op het kaartje hieronder zijn de routes per auto te vinden vanaf de invalswegen nar de diverse parkeerplaatsen. Een retourkaartje voor maximaal vijf personen vanaf de parkeerplaatsen naar het centrum kost drie euro en is te koop bij de Citybuskaartjesautomaat op de parkeerplaats. Daarnaast is er tussen 9:00 uur en 14:00 uur op de parkeerplaatsen Euroborg/P3, Kardinge en Haren assisterend personeel aanwezig. Op bij de bushalte aan de Sontweg bij IKEA wordt u geholpen met het kopen van een kaartje. Bezoekers uit Oost-Groningen en Duitsland wordt geadviseerd te parkeren op het parkeerterrein bij het Bastion Hotel gezien te grote te verwachten drukte bij Euroborg/P3 en aan de Sontweg. Er is genoeg parkeerruimte beschikbaar bij het Bastion Hotel, vanwaar elke tien minuten een extra bus naar de Grote Markt vertrekt.

Een gedachte over “Veel extra businzet voor bloemenjaarmarkt”
  1. Geachte Q-buzz vervoerders,

    Op uw web-site las ik dat het 1 eurokaartje blijft bestaan.Daar ben ik blij mee. Wat ik niet begrijp is dat voor dat kaartje dan 1 euro en 50 cent betaald moet worden. Is dit logisch?? En is 50 % verhoging niet wat veel?

    met vriendelijke groet,
    Otto Teppema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *