Op woensdagavond 8 juli vindt op de Grote Markt in Groningen het TROS Muziekfeest plaats. Het gratis feest wordt in vele Nederlandse plaatsen georganiseerd, en zorgt altijd voor vele bezoekers. Het is voor het eerst dat het festival naar Groningen komt, en daarom worden er veel bezoekers verwacht. Er worden extra bussen ingezet.

Er rijdt op Qliners 300, 301, 304 en 318 een extra rit terug naar Emmen, Veendam, Drachten en Zuidlaren/Annen. Op lijn 301 rijdt er vanuit Veendam ook een extra rit naar Groningen. Deze vertrekt om 18:22 uur vanaf het busstation in Veendam. Vanaf de halte Meander betreft dit de reguliere rit van 18:06 uur, deze rijdt vanaf het busstation speciaal voor het TROS Muziekfeest door naar Groningen.

Voor bezoekers die met de auto richting Groningen komen, rijden er extra Citybussen op lijn 3, 6, 21 en 22. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de P+R-terreinen Haren/A28 (lijn 22), Euroborg/P3 (lijn 22), Hoogkerk-Zuid (lijn 21) en Kardinge (lijn 3 en 6). Vanaf hier kan men de bus richting het centrum nemen. Aan het Gedempte Zuiderdiep kan men de in- en uitstaphaltes voor de Citybussen vinden. Een retourkaartje voor maximaal vijf personen is bij de chauffeur te koop voor twee euro. Tot en met 1:00 uur rijden er elke tien of vijftien minuten Citybussen terug naar de P+R-terreinen.

Kijk voor de dienstregelingen van de (extra) Qliners hier
Kijk voor informatie over de Citybussen op 8 juli hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *