Het OV-bureau Groningen Drenthe en de gemeente Emmen zetten extra bussen in tijdens de proloog en eerste etappe van de Vuelta-wielerwedstrijd, ook wel bekend als de Ronde van Spanje. Deze vinden plaats op 29 en 30 augustus in Assen en Emmen.

Vanwege de grote drukte die wordt verwacht, wordt aangeraden per openbaar vervoer te komen. Tijdens de proloog op het TT-circuit in Assen rijden er (tussen 9:00 uur en 21:00 uur) pendelbussen tussen het NS Station het TT-circuit. Een retourkaartje voor deze pendelbus kost vijf euro en is te koop bij de chauffeur.

In Emmen vinden vele activiteiten plaats, omtrent de finish van de eerste etappe op zondag. Deze activiteiten zijn voor inwoners van Emmen makkelijk te bereiken, doordat alle stadslijnen in Emmen op de zondag van 12:00 uur t/m 22:00 uur elk kwartier rijden. De reguliere vervoersbewijzen zijn geldig.

Voor mensen die per auto naar Emmen komen, zijn er speciale P+R-terreinen beschikbaar, namelijk Bargermeer-III en Meerdijk. Vanaf hier rijden elke vijf minuten tussen 12:00 uur en 22:00 uur pendelbussen naar het centrum van Emmen en weer terug. De P+R-bussen zijn gratis toegankelijk. De inzet van de extra bussen wordt bekostigd door de gemeente Emmen.

De bussen die normaal het busstation Centrum in Emmen aandoen, rijden daar nu niet. Passagiers kunnen uitstappen op het busstation bij de NS Station van Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *