De SP in Groningen heeft een lek in het tariefsysteem van de NS gevonden. Hiermee kunnen treinreizen naar verre bestemmingen en weer terug enkele euro’s goedkoper worden.

Door middel van het kopen van een enkeltje van het Centraal Station van Groningen naar station Groningen Noord en vervolgens op de kaartautomaat de uiteindelijke bestemming als via-station aan te geven, kunnen vooral op verder weg gelegen bestemmingen, enkele euro’s bespaard worden. Op de terugweg doorreizen naar Groningen Noord is niet nodig, men moet immers op het Centraal Station overstappen om bij Groningen Noord te komen en kan dus altijd de reis op het Centraal Station onderbreken.

Een voorbeeld: een dagretour vol tarief voor de tweede klas naar Amsterdam Centraal kost € 42,30. Wanneer men een enkele reis van station Groningen naar station Groningen Noord, met als via-station Amsterdam Centraal, vol tarief voor de tweede klas koopt, is men € 35,20 kwijt.

De SP verklaart tegenover RTV Noord dat het zeer terecht is dat reizigers op deze manier minder hoeven te betalen voor hun treinreis, zeker na de tariefsverhoging van de NS in juli. De NS zelf hebben nog niet gereageerd op de vondst van de SP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *