Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

Vakbonden FNV Spoor, CNV en VVMC gaan het actietraject in rond de CAO Multimodaal. De bonden zijn niet tevreden over het loonbod van de vervoerders.

Voor de nieuwe CAO hebben de bedrijven een loonsverhoging van vijf procent geboden, in een CAO met een looptijd van één jaar. Ook boden zij een vergoeding voor woon-werkverkeer en, afhankelijk van de andere afspraken over bijvoorbeeld werkdruk, een mogelijke extra loonsverhoging.

De bonden zijn er niet van onder de indruk en hebben daarom besloten acties als stakingen voor te gaan bereiden, welke mogelijk dit jaar nog plaats zullen vinden. De vervoerders zijn hier verbaasd over. Zij willen verder in gesprek en zeggen tegen het ANP niet te begrijpen dat er nu al acties zijn aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *