Onderhandelingen CAO Multimodaal komen moeilijk op gang/ 1 minuut leestijd

Volgens vakbonden FNV, CNV en VVMC komen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO Multimodaal moeilijk op gang. De reden is het ontbreken van vervoerder Qbuzz aan de onderhandelingstafel.

De CAO geldt voor 1200 werknemers van Arriva, Keolis en Qbuzz. Het gaat voornamelijk om spoorwegpersoneel. De medewerkers van Qbuzz in Groningen en Drenthe vallen dan ook niet onder de multimodale CAO, maar het spoorpersoneel van Arriva wel.

De CAO verliep op 1 januari. De vakbonden proberen sinds november al te onderhandelen en willen pas praten als Qbuzz is aangeschoven. Qbuzz is voor het eerst betrokken bij de onderhandelingen van de CAO en is bezig om toe te treden tot de delegatie waar Arriva en Keolis al deel van uitmaakten.

De drie vakbonden zijn niet tevreden over de gang van zaken. ” De vervoersbedrijven gunnen elkaar weinig en voeren een felle concurrentiestrijd. Die gaat ten koste van de werknemers, want die zitten voorlopig nog steeds zonder cao. Dat is voor ons onacceptabel, de werkgevers schofferen daarmee niet alleen de bonden, maar vooral ook de mensen die dagelijks voor hen aan het werk zijn.”

Volgens de bonden was het eerste gesprek met Arriva en Keolis niet goed voorbereid. De vervoerders hebben volgens de bonden geen enkel voorstel gedaan. Het spoorpersoneel wil een loonsverhoging en maatregelen om gezond de pensioenleeftijd te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *