Onderhandelingen CAO Multimodaal lopen spaak/ 1 minuut leestijd

De vakbonden en vervoerders zijn er maandag op de laatste onderhandelingsdag niet uitgekomen in de CAO Mulitmodaal Vervoer. Er zijn zoals het nu lijkt acties op komst.

Onder deze CAO vallen de treinmachinisten van vervoerders Arriva en Keolis. Ook sommige buschauffeurs van deze vervoerders vallen onder deze CAO. Er zit een groot verschil in salaris tussen de Multimodale CAO en die van de NS-machinisten. Zij verdienen zo’n tien procent meer. Volgens vakbond FNV willen de vervoerders de verschillen niet blijvend overbruggen.

FNV-onderhandelaar Pieter Beuzenberg: ‘FNV wil de kloof dichten tussen de beloning van machinisten op het regionale spoor en machinisten op het nationale spoor. Werkgevers willen wel een kleine toeslag geven, maar ze willen de verschillen niet blijvend overbruggen. Voor FNV is dat essentieel. We willen gelijk loon voor gelijk werk.’

Volgens Beuzenberg willen de vervoerders niet dezelfde loonruimte bieden als een paar weken geleden wel werd gedaan in de CAO-OV. Arriva en Keolis willen niet verder gaan dan extra toeslagen.

Formeel ligt er nog geen eindbod van de vervoerders, maar de FNV heeft laten weten de onderhandelingen af te breken. De vakbondsleden zullen worden geraadpleegd. De geluiden zijn dat de bereidheid tot acties groot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *