Een Capacity-bus van Qbuzz is dinsdagmorgen onderweg van de stalling naar het Hoofdstation in Groningen vast komen te zitten onder het Emmaviaduct.

Dat gebeurde bij het maken van de krappe bocht van de busbaan naar de oprit van het viaduct. Naar blijkt kwam de bus vast te zitten door een storing in de elektronica. Daardoor stuurden de achterste wielen niet mee met de voorste en kwam het gedeelte bij de harmonica klem.

Een dergelijke storing is heel uniek op zo’n ongunstige plek. Toch is het niet de eerste keer dat er op deze locatie een bus vast. Twee jaar geleden raakte een chauffeur van Arriva klem met een Qliner. Dat kwam door een inschattingsfout, waardoor de chauffeur op een gedeelte met lagere hoogte te vroeg instuurde.

De bus die dinsdag klem kwam te zitten hield er lichte schade aan over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *