Vervoerders Qbuzz, Arriva, Connexxion, EBS en Keolis, verenigd in de werknemersvereniging VWOV, zijn teleurgesteld over de moeizame onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor haar personeel. Dat meldt zij in een verklaring.

De VWOV zegt maandag aan tafel te hebben gezeten met vakbonden FNV en CNV Vakmensen. Daar kregen de vervoerders te horen waarom het onderhandelingsresultaat van januari is afgewezen door het personeel en de vervoerders een week de tijd krijgen om een beter voorstel te doen.

De werkgevers kregen vorige week vrijdag pas te horen dat het voorstel was afgewezen en hoorden maandag waarom dit is. Zij vinden de tijdspanne waarin dit gebeurt erg kort. ‘De vakbonden hebben zelf drie maanden de tijd genomen om het resultaat voor te leggen aan hun leden en dit terug te koppelen aan de werkgevers’, zo zegt de VWOV in haar verklaring.

Vooral de FNV moet het ontgelden onder de vervoerders: ‘Op 15 januari 2018 hebben we als VWOV na een lang en intensief proces met de vakbonden het glas geheven op een onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao ov. In deze cao zijn volgens ons met alle partijen goede afspraken gemaakt, onder andere over een loonsverhoging van 8,3 procent en vermindering van de werkdruk. Het resultaat is vervolgens door een deel van de leden van de FNV en de leden van CNV afgewezen. De FNV heeft daarbij het resultaat niet aan al haar leden voorgelegd. Alleen FNV-leden die op de vergaderingen aanwezig waren –een kleine 10%- konden stemmen.’

Er wordt nu door de vervoerders gekeken naar een mogelijkheid om alsnog tot een akkoord te komen. De vakbonden hebben aangekondigd stakingen te gaan organiseren op 30 april en 1 mei als zij niet over de brug komen met een beter voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *