De onderhandelingen over een nieuwe, landelijke CAO in het busvervoer, leiden net als vorig jaar tot grote onrust binnen het buspersoneel.

Vorig jaar werd er in juni elf dagen gestaakt in Groningen en Drenthe, en werd er op verschillende feestdagen gratis openbaar vervoer aangeboden. Op de stakingsdagen reden de bussen tijdens de ochtend- en middagspits wel, maar was ook toen het vervoer gratis. Na overeenkomst destijds hadden vakbonden en vervoerders afgesproken om vroeg te beginnen met de onderhandelingen over een nieuwe CAO, maar nu willen de vervoerders pas in september beginnen met de onderhandelingen.

Vakbondsbestuurder Ed van Eijbergen van FNV Bondgenoten had eigenlijk al op 1 juli een nieuwe CAO willen hebben, maar verwacht nu opnieuw discussies met de vervoerders over zaken als compensaties. Als dat inderdaad weer gebeurt, verwacht Van Eijbergen opnieuw onrust onder de werknemers in de branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *