Een deel van het personeel van Arriva heeft dinsdag aan het eind van de ochtend en begin van de middag het werk neergelegd om bij een CAO-overleg aanwezig te zijn.

Arriva vindt de actie voorbarig. Volgens de vervoerder ligt er nog geen eindbod op tafel en zijn de onderhandelingen nog bezig. Vakbond VVMC beschuldigt Arriva van stemmingmakerij. Volgens de bond heeft Arriva een loonsverhoging van één procent gepresenteerd. Machinisten en conducteurs reageerden verontwaardigd, omdat zij dit veel te weinig vonden. De machinisten zouden er, in vergelijking met hun collega's van de NS verder op achteruit gaan. 

De bonden gaan binnenkort weer met Arriva om tafel. Naar verwachting volgt er in september een akkoord over een nieuwe CAO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *