Zaterdag vindt in de binnenstad van Groningen de landelijke Roze Zaterdag gehouden. Er worden veel bezoekers uit heel Nederland verwacht.

De organisatie adviseert bezoekers zoveel mogelijk per openbaar vervoer naar Groningen te komen. Mocht dat niet lukken, dan wordt geadviseerd de auto te parkeren op één van de P+R-terreinen aan de rand van de stad en verder te gaan met de Citybus. Een retourreis voor maximaal vijf personen kost drie euro.

Lijn 22 rijdt volgens de reguliere dienstregeling tot 18:30 uur. Daarna rijdt lijn 22 vier keer per uur extra tussen P+R Haren/A28 en P+R Euroborg/P3. Deze extra bediening zal tot 1:00 uur 's nachts doorgaan. Citybus lijn 24 (P+R Hoogkerk) rijdt niet extra gedurende de avond en nacht. P+R Hoogkerk kan 's avonds vanuit het centrum bereikt worden met de reguliere lijn 4. 's Nachts rijden vanaf het Centraal Station nachtbussen 404 (Drachten) en 482 (Peize/Roden) ook nog richting P+R Hoogkerk, dan kan aan de andere zijde van de A7 uitgestapt worden en vervolgens met een korte wandeling de parkeerplaats bij het transferium eveneens worden bereikt. Op de nachtbussen zijn alleen Eurokaartjes geldig, welke verkrijgbaar zijn bij de chauffeur.

Vanaf 1 uur 's middags rijden de bussen niet meer door de binnenstad. In- en uitgestapt worden kan dan aan het Zuiderdiep en aan de Turfsingel, waar tijdelijke haltes worden geplaatst vanaf het station bij de Stadsschouwburg en richting het station nabij de kruising met de Sint Jansstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *