Foto: Gemeente Groningen

Aan de Aweg bij de Westerhaven in Groningen staat sinds zaterdag een grote roze schep. Deze is geplaatst door de Gemeente Groningen om aandacht te vragen voor het begin van de bouw van de Centrumhalte West, welke op 18 april begint.

De voorbereidende werkzaamheden zijn dit weekend gestart. Op 18 april starten de daadwerkelijke werkzaamheden. Vanaf 3 september moeten de bussen gaan stoppen bij de halte. Dan wordt ook de route door de westelijke binnenstad geschrapt. De bussen gaan rijden via een nieuwe busbaan over de Westerhaven, Eeldersingel, Emmasingel en het Zuiderdiep naar het Hoofdstation.

De roze schep zal worden gebruikt om grotere projecten uit het plan ‘Ruimte voor Jou’ van de gemeente aandacht te geven. Daartoe behoort onder meer het verdwijnen van de bussen op de Grote Markt.

[mappress mapid=”79″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *