Foto: Gemeente Groningen
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft het inrichtingsplan voor de busroute langs de westkant van de binnenstad klaar.

Al eerder was duidelijk dat er aan de Aweg, ter hoogte van de Westerhaven, een centrumhalte komt. Hiervoor zijn drie varianten gemaakt, waarover de gemeenteraad nu moet gaan beslissen.

De bussen naar het Hoofdstation rijden vervolgens via een busstraat, die komt te liggen op de huidige eenrichtingsroute van de Paterswoldseweg naar de Aweg. Verder zullen de bussen vanaf de Emmasingel via Emmaplein, Zuiderdiep en Hereplein naar het Hoofdstation gaan rijden om de binnenstad enigszins te blijven bedienen. Auto’s rijden voortaan via de Aweg, naar de Westersingel of de parkeergarage Westerhaven. Ter hoogte van de bushaltes gaan automobilisten misschien achter de bushaltes langs rijden, vergelijkbaar met het Zuiderdiep, zo blijkt uit één van de varianten.

Het college van B&W stelt verder voor om in de eerste twee jaar na het weghalen van de bussen uit de Brugstraat met kleinschalig vervoer van de Westerhaven, via Akerkhof naar Zuiderdiep te gaan rijden, bij wijze van proef. Bekeken wordt nog of dit met elektrische midibusjes of met ‘snap-cabs’ gaat gebeuren.

[mappress mapid=”79″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *