Hij was al een paar dagen in gebruik, maar woensdagochtend openden de wethouders Joost van Keulen, Paul de Rook en Roeland van der Schaaf officieel de nieuwe centrumhalte bij de Westerhaven.

Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling van voorbijgangers, bouwers, functionarissen en genodigden. Onder hen onder meer de doelgroep van de nieuwe Pendelbus Binnenstad.

Winkeliers aan de Westerhaven zijn blij met de nieuwe situatie. Volgens een aanwezige assistent-filiaalmanager van het Kruidvat zorgt de nieuwe halte voor nog meer aanloop in hun winkel. “Mensen stappen hier in en uit en kopen sneller iets bij ons als ze dat vergeten zijn in de binnenstad” zegt ze. “We zijn nu ook een beetje een gemakswinkel.”

De Centrumhalte West is nog niet helemaal klaar, maar er wordt druk gewerkt aan de laatste loodjes. Zo is er nog geen busstoplicht op de brug bij de Eendrachtskade. Er worden tijdelijk verkeersregelaars ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *