Foto: Gemeente Groningen
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft het definitieve ontwerp voor de nieuwe Centrumhalte West vastgesteld en gepubliceerd.

De nieuwe halte wordt onderdeel van de busroute langs de westkant van de binnenstad. Bij de Westerhaven komt de halte.

Met de halte moet de Westerhaven een groot overstappunt worden waar alle buslijnen langs de westkant van de binnenstad samenkomen. Ook fungeert het als halte voor de gehele westelijke binnenstad. De andere halte voor dit deel blijft aan het Zuiderdiep.

De bussen gaan in twee richtingen tussen de Aweg en Paterswoldseweg rijden over de Westerhaven. Dit deel wordt volledig ingericht als busbaan. Automobilisten rijden straks via de Eendrachtskade in beide richtingen. De Aweg en Hoendiepskade worden in beide richtingen berijdbaar voor auto’s door middel van een ventweg naast de busbaan, waar ook fietsers gebruik van gaan maken.

In het voorjaar begint de ombouw van de Aweg en Westerhaven. Als dat klaar is gaan de bussen de nieuwe route volgen, waarna de ombouw van Astraat en Brugstraat begint. Dat zal waarschijnlijk in de loop van volgend jaar zijn.

[mappress mapid=”105″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *