Over drie weken, aan het einde van de zomerdienstregeling, zal de nieuwe Centrumhalte West in Groningen in gebruik worden genomen.

Al maanden zijn wegwerkers bezig met de aanleg hiervan. Over ruim drie weken, op zondag 3 september, zullen de eerste bussen er stoppen.

In de omgeving van de Westerhaven worden diverse aanpassingen gedaan om het busverkeer straks in goede banen te leiden. Automobilisten kunnen straks in beide richtingen via de Aweg en Hoendiepskade rijden via de ventwegen. De ventweg in westelijke richting is al klaar en in gebruik. Ook door bussen, die nog moeten wachten tot ze over de busbaan kunnen. De Westerhaven langs de achterkant van de winkels wordt volledig een busbaan. Er komt wel een ventweg in één richting voor de bereikbaarheid van de parkeergarage onder de Westerhaven.

De eerste voorzieningen voor de centrumhalte zijn al geplaatst, zoals verkeersborden en abri’s. Vanaf 3 september stoppen de lijnen 7 en 9 en het pendelbusje langs de Akerk ter hoogte van de McDonalds en de lijnen 8, 15, 35, 39, 88 en 637 ter hoogte van Café de Slingerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *