Opnieuw heeft de Zaanbrug voor bussen tussen P+R Hoogkerk en het Hoofdstation het deze week begeven. Gevolg: een enorme file van bussen, ondanks de zomervakantiedienstregeling.

De brug heeft vaker problemen. Twee maanden geleden had de brug al problemen en ook vlak de opening waren er veel problemen.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen zegt in Dagblad van het Noorden donderdag dat er een knik in de glasvezelkabel zit die nodig is voor de besturing op afstand. Een reset van het systeem biedt dan soelaas.

Zo’n reset duurt echter even, waardoor bussen moeten wachten op de busbaan en zij en de passagiers vertraging oplopen. Bij de storing deze week kozen enkele reizigers eieren voor hun geld. Zij besloten bij de brug uit de bus te stappen en naar het Hoofdstation te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *