De Pendelbus Binnenstad van de Westerhaven via het Akerkhof naar het Zuiderdiep, loopt in de eerste dagen al goed. Wethouder Joost van Keulen zei bij de opening van de Centrumhalte West dat er zo’n dertig tot veertig passagiers per dag meereizen.

Een ritje met het busje is best gezellig. De chauffeur, apart aangenomen voor deze klus, rijdt met veel plezier heen-en-weer. Hij vertelt trots over zijn bus, die onder meer voorzien is van camera’s die laten zien waar de bus rijdt, onder meer van bovenaf alsof het computerspel GTA is (“ik dacht eerst dat ik helemaal werd gevolgd”).

Bij de terugreis naar de Westerhaven wordt even bij alle haltes gestopt. “Dat doe ik altijd voor als er op het laatste moment passagiers komen.”

Volgens de chauffeur zijn het vooral betalende klanten die met het busje meereizen nog niet de houders van een WMO-pas of Stadjerspas. “Mensen moeten denk ik vooral nog even wennen deze eerste dagen. Toch is het vooral ‘s middags, als de winkels het het drukst hebben, echt wel druk in het busje”, zo zegt hij.

De proef met het busje loopt eerst een jaar. Over een aantal weken komt de waterstofvariant in dienst. Het dieselbusje dat nu rijdt, blijft als reserve in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *