De airco is niet de oorzaak van de onwelwordingen van drie inzittenden van een Qliner-dubbeldekker afgelopen woensdag. Dat zegt Qbuzz.

De bus moest tijdens een rit naar Emmen stil worden gezet bij de Van Ketwich Verschuurbrug, waarna twee passagiers naar het ziekenhuis werden gebracht per ambulance. De brandweer meette de bus ter plekke door, maar ontdekte niets bijzonders.

Qbuzz besloot de betreffende bus af te laten slepen naar de stalling en daar alle andere dubbeldekkers ook binnen te houden in afwachting van onafhankelijk onderzoek. Daarbij werd gedacht aan een aircolek, maar dat blijkt niet de oorzaak.

Daarmee wordt het zoeken naar een speld in een hooiberg. Het onderzoek gaat door, maar wordt daarmee een stuk lastiger. Zolang het onderzoek loopt, blijven de bussen buiten dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *