Lange treinvrije periode aangekondigd/ 1 minuut leestijd

In de maand mei rijden er wekenlang geen treinen van en naar Groningen vanuit Assen, Weener en Veendam. Meestal vinden zulke lange periodes tijdens de schoolvakanties plaats, maar een groot deel van deze periode valt op normale werkdagen.

De stremming is nodig vanwege de verbouwing van station Groningen Europapark. Daar wordt een vierde perron aangelegd. Ook zullen de laatste werkzaamheden aan het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren uitgevoerd worden.

Bouwers gaan het spoor en de bovenleiding over een afstand van drie kilometer verwijderen voor de werkzaamheden. Het werk aan het station en opstelterrein moet af voordat wordt begonnen met de verbouwing van het Hoofdstation. Daar zullen ook soms voor langere periodes geen treinen gaan rijden. Het nieuwe opstelterrein vervangt het oude bij het Hoofdstation en Groningen Europapark kan straks als eindpunt dienen tijdens het werk. Uiteindelijk zullen treinen vanaf het Hoofdstation ook door gaan rijden en hun definitief eindpunt bij Europapark krijgen.

Na de treinvrije periode in mei is De Vork klaar. Het werk duurt om precies te zijn van 6 mei t/, 3 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *