Foto: Facebook Qbuzz Groningen-Drenthe

De vier nieuwe Mercedes CapaCity L-bussen zijn, na enige vertraging, geleverd en komen snel in dienst op Q-link-lijn 3 tussen Leek en Lewenborg.

De bussen zijn aangeschaft om op lijn 3 de drukte op te vangen. Vooral tussen Groningen en Leek en naar de scholen bij de Kluiverboom in de stad is het in de spits druk.

De nieuwe bussen zijn in principe gelijk aan de negen CapaCity-bussen die al op lijn 15 in de stad rijden. De nieuwe L-versie heeft wel een iets aangepast uiterlijk en, in tegenstelling tot de versie op lijn 15, streekstoelen. Opmerkelijk is dat men ervoor heeft gekozen om de merknaam van Mercedes prominent op de nieuwe bussen te zetten op een blauwe rand achter op de bus. Daar staat ook op dat de bussen 15 procent meer capaciteit hebben dan de standaard gelede bussen op lijn 3 en 4.

Door de in dienst name van de drie bussen komen er drie bussen vrij voor lijn 1, waar nu nog tijdelijk gestickerde bussen rijden. De nieuwe bussen gaan na 2019 mee naar de nieuwe busconcessie en een eventueel nieuwe vervoerder.

Vanaf 10 april rijden de bussen mee op drie omlopen in lijn 3.

Een gedachte over “Drie nieuwe CapaCity-bussen komen in dienst”
  1. Wel bijzonder dat de nieuwe bussen naar lijn 3 gaan. Dit aangezien er elke ochtend een extra lijn 4 tussen Roden en P+R Hoogkerk rijden (waarvandaan de bus dan rijdt als lijn 3). Verdwijnt die extra bus dan ook en hebben we dan drukkere bussen in Roden zelf? Die extra bussen in Roden zijn nu ook wel nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *