Vanaf 16 april rijden er twee weken lang geen treinen maar bussen tussen Groningen en Hoogeveen vanwege ombouw van het spoor en station in Assen. Er is voor de NS nog wel een probleem: er zijn nog niet genoeg buschauffeurs gestrikt voor deze grote klus.

De spoorvervoerder heeft uitzendbureau Workbus gevraagd chauffeurs te zoeken. Er zijn op iedere stremmingsdag 25 chauffeurs nodig. Zij moeten beschikken over de diverse benodigde papieren als code 95 en medibus (bewijs van de medische keuring) en uiteraard over een D-rijbewijs. Verder is ervaring met het rijden op een gelede bus een pré, wat doet vermoeden dat er gelede bussen ingezet gaan worden tijdens de stremming. Geïnteresseerde chauffeurs kunnen zich melden bij Workbus in Oudehaske via de online vacature.

De NS zullen tijdens de stremming van 16 tot en met 30 april zowel stop- als sneldiensten in gaan zetten rond de grootste stremming tijdens de verbouwing van het station in Assen. Voor de reizigers is het van belang om te weten dat de bussen niet bij Groningen Europapark en Haren stoppen. Voor de verbinding Hoofdstation – Europapark kan gebruik worden gemaakt van Qbuzz-lijn 5 of de Arriva-trein en tussen het station van Haren en de halteplaats van de NS-bussen bij het transferium langs de A28 rijdt een pendelbusje in aansluiting op de NS-bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *