Arriva had vanwege een tekort aan beschikbaar personeel al bij voorbaat frequenties verlaagd op enkele treinverbindingen in Groningen en Friesland voor zaterdag. Het blijkt niet genoeg te helpen, want alsnog moesten er ritten worden geschrapt.

Zaterdagochtend gebeurde dat met een rit tussen Groningen en Veendam, waar vanwege de personeelsproblemen al sprake is van een beperkte dienstregeling. Later vielen er ook ritten uit tussen Groningen en Winschoten en Groningen en Roodeschool. Daar was de frequentie vooraf niet verlaagd.

Doordat veel machinisten ziek thuis zitten of net geslaagd zijn voor hun opleiding en het diploma nog niet binnen hebben gekregen is Arriva al enkele weken genoodzaakt ritten te schrappen. Het is niet duidelijk hoe lang deze problemen nog aan zullen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *